[informix] connect in read only

Note: please leave bug reports and feature requests on

[informix] connect in read only

Postby davidb » Tue May 01, 2012 1:26 am

Hello,
I see that it's supported by dbeaver 1.1.0, but I don't see this feature in GUI on v1.5.5, nor in help.
Thanks
davidb
 
Posts: 5
Joined: Tue May 01, 2012 12:27 am

Re: [informix] connect in read only

Postby davidb » Tue May 01, 2012 3:16 am

I try to set access=read only in connection properties of Informix driver
It doesn't work, I can update data.
Attachments
bugdbeaver2.PNG
bugdbeaver2.PNG (13.18 KiB) Viewed 24253 times
davidb
 
Posts: 5
Joined: Tue May 01, 2012 12:27 am

Re: [informix] connect in read only

Postby davidb » Tue May 01, 2012 5:25 am

In fact, I don't think there is this connection property for informix jdbc.
Maybe the solution is like dbvis
http://www.dbvis.com/products/dbvis/doc ... ocId187833
Allow only SELECT statement and deny the others.
But I don't see this feature in dbeaver...
:shock:
davidb
 
Posts: 5
Joined: Tue May 01, 2012 12:27 am

Re: [informix] connect in read only

Postby Serge » Wed May 02, 2012 11:51 am

Currently DBeaver doesn't support read-only connections feature. If JDBC driver has some specific option which makes connection read-only you can use it but there are no client-side restrictions.
I fact this feature was never supported. So I guess what do you mean when say "I see that it's supported by dbeaver 1.1.0"...

May be we should include this feature in feature list. But I'm not really understand why this feature can be so usefull..
Serge
 
Posts: 1526
Joined: Sat Feb 26, 2011 8:24 pm
Location: SPb

Re: [informix] connect in read only

Postby codebling » Tue May 22, 2012 4:26 pm

I think this would be a nice feature also. I often have to connect to other people's databases for diagnostics and it's just nice to know that I can't modify anything by accident.
codebling
 
Posts: 79
Joined: Tue May 22, 2012 4:15 pm

Re: [informix] connect in read only

Postby codebling » Wed Jul 11, 2012 10:07 pm

Hey, awesome! I saw that the new release has "Read-only connections support"! How do I use it ?
codebling
 
Posts: 79
Joined: Tue May 22, 2012 4:15 pm

Re: [informix] connect in read only

Postby codebling » Thu Jul 12, 2012 1:49 pm

Ah, I found it. It's the last page of the connection settings. I was trying to edit a connection and I forgot there was another page of settings. Now there are tons of features on the last page! Anyway, it works great! Thanks!
codebling
 
Posts: 79
Joined: Tue May 22, 2012 4:15 pm


Return to Support



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests