[Oracle] Database Navigator don't work

Note: please leave bug reports and feature requests on

[Oracle] Database Navigator don't work

Postby TheBlackReverand » Tue Mar 29, 2016 8:56 am

TheBlackReverand
 
Posts: 15
Joined: Mon Mar 21, 2016 4:47 pm

Re: [Oracle] Database Navigator don't work

Postby Serge » Tue Mar 29, 2016 10:36 am

What is your Oracle server version?

DBeaver uses query "SELECT U.* FROM SYS.ALL_USERS U WHERE (U.USERNAME IN (SELECT DISTINCT OWNER FROM SYS.ALL_OBJECTS))" to read schema list. Does this query return any results in your case?
You can enable metadata logging in query manager (Preferences->Database->Query Manager, enable all object types and query types). And then check how many rows each metadata query returns.
Serge
 
Posts: 1526
Joined: Sat Feb 26, 2011 8:24 pm
Location: SPb

Re: [Oracle] Database Navigator don't work

Postby TheBlackReverand » Tue Mar 29, 2016 12:13 pm

TheBlackReverand
 
Posts: 15
Joined: Mon Mar 21, 2016 4:47 pm

Re: [Oracle] Database Navigator don't work

Postby Serge » Tue Mar 29, 2016 1:59 pm

Looks like schema name is empty (this problem actually caused the error in viewtopic.php?t=2908).
Schema name is USERNAME column from "SELECT U.* FROM SYS.ALL_USERS U" query. It can't be empty, as far as I know..
Serge
 
Posts: 1526
Joined: Sat Feb 26, 2011 8:24 pm
Location: SPb

Re: [Oracle] Database Navigator don't work

Postby TheBlackReverand » Tue Mar 29, 2016 2:37 pm

TheBlackReverand
 
Posts: 15
Joined: Mon Mar 21, 2016 4:47 pm

Re: [Oracle] Database Navigator don't work

Postby Serge » Tue Mar 29, 2016 2:46 pm

Well, I found a bug in current schema detection. It is fixed and committed (will be included in 3.6.4).
What about the rest 3 schemas - can you see tables there?
Serge
 
Posts: 1526
Joined: Sat Feb 26, 2011 8:24 pm
Location: SPb

Re: [Oracle] Database Navigator don't work

Postby TheBlackReverand » Wed Mar 30, 2016 7:12 am

TheBlackReverand
 
Posts: 15
Joined: Mon Mar 21, 2016 4:47 pm

Re: [Oracle] Database Navigator don't work

Postby TheBlackReverand » Tue Apr 12, 2016 9:24 am

Hello,

I just test the 3.6.4 and don't work...

No error but I don't have Schema name and no tables list

You can see this in attachments


Thanks
Attachments
test_dbeaver_364.JPG
test_dbeaver_364.JPG (237.64 KiB) Viewed 84346 times
TheBlackReverand
 
Posts: 15
Joined: Mon Mar 21, 2016 4:47 pm

Re: [Oracle] Database Navigator don't work

Postby Serge » Tue Apr 12, 2016 9:34 am

Weird.
And still nothing in the Error Log view?
Maybe something interesting is in debug-log? (https://github.com/serge-rider/dbeaver/wiki/Log-files)
Serge
 
Posts: 1526
Joined: Sat Feb 26, 2011 8:24 pm
Location: SPb

Re: [Oracle] Database Navigator don't work

Postby TheBlackReverand » Tue Apr 12, 2016 9:57 am

Attachments
dbeaver-debug.log
(3.88 KiB) Downloaded 964 times
TheBlackReverand
 
Posts: 15
Joined: Mon Mar 21, 2016 4:47 pm

Next

Return to Support



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests